Instantní neinstantní rajčatová polévka

10. července 2009 v 20:28 | Petra |  Recepty
Když je v práci hodně práce a doma žádný čas na vaření, tak je čas na instantní recepty. Osvěžila jsem dnes jeden rajčatový. Totiž moji milovanou rajčatovou polévku s bazalkou a sýrem.


Ingredience jsou prosté: 1 litr rajčatového džusu / rajčatové šťávy (pokud mám čas a na zahradě mraky rajčat, spařím a oloupu asi 1 kg rajčat), 1/2 lžíce olivového oleje nebo másla, vývar (např. ze zeleninového nebo slepičího biobujonu), balkánský sýr, cukr, sůl, čerstvě mletý pepř na dochucení, bazalka a další zelené bylinky.

Rajčatovou šťávu uvaříme, okořeníme (přidávám i trochu sušené bazalky) a necháme zavařit nudle. Cibulku na másle / oleji zpěníme zvlášť (nebo před nalitím džusu do hrnce) a přidáme do hotové polévky.
Do odstavené polévky zamícháme na jemno nastrouhaný sýr a posekané bylinky (dokonalá je čerstvá bazalka, přidala jsem ale i listy lichořeřišnice a estragonu). Milovníci česneku můžou mírně očesnekovat:-)

Polévka je na stole asi za 10 minut. Instantní příprava pro zaneprázdněné.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama