Instantní neinstantní rajčatová polévka

10. července 2009 v 20:28 | Petra |  Recepty
Když je v práci hodně práce a doma žádný čas na vaření, tak je čas na instantní recepty. Osvěžila jsem dnes jeden rajčatový. Totiž moji milovanou rajčatovou polévku s bazalkou a sýrem.


Ingredience jsou prosté: 1 litr rajčatového džusu / rajčatové šťávy (pokud mám čas a na zahradě mraky rajčat, spařím a oloupu asi 1 kg rajčat), 1/2 lžíce olivového oleje nebo másla, vývar (např. ze zeleninového nebo slepičího biobujonu), balkánský sýr, cukr, sůl, čerstvě mletý pepř na dochucení, bazalka a další zelené bylinky.

Rajčatovou šťávu uvaříme, okořeníme (přidávám i trochu sušené bazalky) a necháme zavařit nudle. Cibulku na másle / oleji zpěníme zvlášť (nebo před nalitím džusu do hrnce) a přidáme do hotové polévky.
Do odstavené polévky zamícháme na jemno nastrouhaný sýr a posekané bylinky (dokonalá je čerstvá bazalka, přidala jsem ale i listy lichořeřišnice a estragonu). Milovníci česneku můžou mírně očesnekovat:-)

Polévka je na stole asi za 10 minut. Instantní příprava pro zaneprázdněné.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama