Horká čokoláda Fair Trade

29. října 2009 v 19:11 | Petra |  Recepty
V chladných dnech, kdy přichází tma až příliž brzy bodne šálek dobré horké čokolády, která se rozplývá na jazyku a zahřeje tělo i ducha.

Horkou laskominu připravuju několikrát týdně. Používám k tomu všechny suroviny v kvalitě Fair Trade a BIO.


V hrnci rozpustíme na středním plameni 80g kvalitní Fair Trade čokolády (může být i s vyšším obsahem kakaa - podle chuti, z mléčné čokolády bývá čokoláda příliž sladká) a 250 ml biomléka. Je třeba stále míchat. Když je čokoláda rozpuštěná vyšleháme malou metličkou a odstavíme.
Labužníci mohou přidat do směsi ještě špetku chilli.

Ušleháme cca 125 ml šlehačky (používám obvykle bio od Amálky) a půl lžičky moučkového cukru tak, aby zůstala ještě trochu tekutá.

Čokoládu nalijeme do hrnečku, na ní přidáme šlehačku a navrch posypeme kakaem (Fair Trade) nebo skořicí (BIO koupíme např. u firmy Sonnentor).

A pak už se necháme unášet chuťovými zážitkem...

Ideální k filmu "Čokoláda" :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama