Čokoládové muffiny s višněmi

14. listopadu 2009 v 17:48 | Petra |  Recepty
Kombinace višeň a čokoláda je pro někoho vášeň a posedlost. Dnes jsem vysadila dva malé stromky višní (jednu odrůdu "sladkovišní" na přímou konzumaci a Morelu na kompoty a džemy) a na jejich počest jsem se rozhodla upéct tyto višňové muffiny.


Na 12 muffin, příprava asi 30 minut.

Postup a ingredience:
  1. Omyjeme a vypeckujeme višně (pokud nemáte čerstvé, použijte menší skleničku kompotovaných).
  2. Smícháme v misce 300 g polohrubé celozrnné mouky (může být i třeba kombinace polohrubé a celozrnné špaldové), 1/2 prášku do pečiva, přimícháme 3 vrchovaté lžíce prosátého kakaa (používám od El Puente s certifikátem Fair Trade).
  3. V jiné misce 5 minut třeme nebo šleháme 3 vajíčka, špetku soli, 150 g třtinového cukru s melasou a 1 vrchovatou lžíci vanilkového cukru.
  4. Pak k "mokré" směsi za stálého míchání přilijeme 75 ml oleje. Následně vmícháme 250 g jogurtu.
  5. Pak spojímě obě směsi.
  6. Lžící naplníme formičky na muffiny do poloviny.
  7. Poklademe višněmi.
  8. Zbylé těsto promícháme s na kousky nakrájenou čokoládou (100 g kvalitní hořké čokolády - ideálně se 70% kakaa, s certifikátem Fair Trade. Já jsem použila s 80% kakaa tzv. živou čokoládu z nepraženého kakaa).
  9. Čokoládovou směsí doplníme formičky do plna.
  10. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. V původním receptu je uvedena teplota 250 stupňů, ale přišlo mi to moc. Muffiny je třeba hlídat, jsou celkem rychle upečené.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama