Grilovaná rajčata s kozím sýrem

11. listopadu 2009 v 12:50 | Petra
Rajčata, která jsem na začátku října otrhala ještě zelená, abych je uchránila před nočními mrazíky, postupně na okenním parapetu v teplém obýváku všechna dozrála. Můžu si tak připomenost má oblíbená letní jídla. Mezi to nejrychlejší a nejlahodnější rajčatové jídlo patří grilovaná rajčata s kozím sýrem. Rychlovka, kterou jsem si připravovala často na druhý den do práce.


Doba přípravy je asi 20 - 30 minut.

Drobná rajčátka omyjte a vložte do malého pekáčku. Přidejte několik (asi 6) stroužků česneku (kupuji každé září zásobu několik kil českého, který pěstuje jeden zemědělec v našem kraji). Zakápněte olivovým olejem, osolte a přidejte několik snítek čerstvého tymiánu.
Vše "grilujte" v troubě asi 10 - 20 minut na 180 stupňů (s horkovzduchem méně) - používám funkci "grilování s ventilátorem". Během pečení můžete občas promíchat.

Do hotových rajčat přidejte na kostičky nakrájený sýr - dobrý je kozí uzený nebo třeba česnekový (mívám celé léto zásoby z jedné nedaleké kozí farmy), použít můžete ale i mozzarelu a další sýry. Ještě chvíli zapečte.

Dochutit můžete ještě bazalkou nebo čerstvým pepřem.

Jídlo se dobře dá vzít i druhý den do práce k obědu - rajčata vložte do krabičky a pak jednoduše přidejte sýr a zapečte chvíli v mikrovlnné troubě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama