Čokoládové fairtrade lanýže

17. prosince 2009 v 18:39 | Petra |  Recepty
Tohle je neuvěřitelný recept, fakt bomba! Jak kalorická, tak chuťová. Každému (kdo má rád čokoládu) stačí jediný lanýž k tomu, aby nadšeně pobíhal po místnosti a provolával: "Ty brďo! To je bomba! Ta chuť! Chci recept!"

Připravte si dostatečné množství fairtrade čokolád s vysokým podílem kakaa a připravte si tento chuťový zážitek také.


Příprava:
  • 70 g smetany ke šlehání
  • 100 g másla
  • 60 g třtinového cukru fair trade (může být i méně)
  • 200 g fair trade čokolády (obsah kakaa ideáně tak 75 - 78% kakaa)
  • 2 lžíce likéru amaretto
  • 2 lžíce fair trade kakaa na obalení

1. V kastrůlku zahřejeme za stálého míchání na středním plameni smetanu, máslo a cukr. V okamžiku, kdy se cukr i máslo rozpustí, odstavte, přidejte všechnu nalámanou čokoládu a vařečkou míchejte, dokud se dokonale nerozpustí. Poté přidejte likér. Tekutou směs nechte vychladnout a uložte do druhého dne do lednice.

2. Druhý den prosijte do misky kakao. Lžičkou "dlabejte" jednotlivé lanýže, prsty je trochu vytarujte a obalujte v kakau (ideální jsou 2 vidličky - naházela jsem do kakaa asi 10 lanýžů a pak je najednou vidličkami překulovala tak, až byly krásně obalené).

Na recept jsem samozřejmě nepřišla sama, ale nadchl mne jím jeden vánoční Apetit (2007). Původní verzi naleznete zde.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 sasa sasa | 31. ledna 2011 v 19:54 | Reagovat

chystala som sa na ne uz dlho, dasla som vajecky liker lebo som nemala amareto zrovna, a taktiez vyborne.
na nigellinej stranke som inak nasla ten isty recept v podstate, len s baileysom. tiez si viem predstavit :)

2 sasa sasa | 31. ledna 2011 v 20:37 | Reagovat

apropo skladujes ich potom tiez v chladnicke alebo si skusala aj pri izbovej teplote? chlap mi tu inak frfle ze z toho pada kakao ale stale ich chodi vyzierat... :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama