Měkké nadýchané tvarohové kokosky

14. prosince 2009 v 20:45 | Petra |  Recepty
Můj manžel je milovníkem kokosek, ale také svých zubů. Můj první dávný pokus o kokosky dopadl katastrofálně - kokosky byly tvrdé jako kámen a nedaly se téměř ukousnout. A to jsem je nepřipekla a udělala přesně podle receptu. Jsou tací, co mají rádi křupavé kokosky, nicméně kdo má trošku křehčí zuby, má rád křehčí kokosky:-)

Tyhle kokosky jsou měkkoučké díky troše tvarohu v těstě.


Postup:

1. Ušlehejte 8 bílků (ideálně z domácích vajíček) se 2 špetkami soli do polotuha (špičky vynořených metliček se ohábají dolů)

2. Přisypte 300 g vanilkou ovoněného cukru (nebo kombinaci vanilkového a normální krupice) a vyšlehejte lesklý tuhý sníh.

3. Opatrně vmíchejte 140 g měkkého tvarohu (použila jsem tučný) a 400 strouhaného kokosu (Fair Trade nebo Hand in hand) - pokud budete mít bílky z velkých vajec, bude možná potřeba trochu kokosu přidat (já už neměla, tak jsou moje kokosky na obrázku placatější než jindy).

4. Z nadýchané hmoty dvěma lžičkami tvarujte malé hrudky, které dávejte na plech vyložený pečícím papírem. Při pečené se trošku roztečou. (Kokosky netvarujte cukrářským sáčkem!)

5. Pečte v předehřáté troubě na 130 stupňů z horkovzduchem (150 bez) 15 minut - do zlatova.

Z uvedeného množství uděláte něco přes 4 plechy kokosek.

Recept je inspirován kokoskami od paní Soni Vránové z časopisu Apetit 12/2006.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama