Cuketovo-karobová buchta s karobovou polevou

9. srpna 2010 v 8:41 | Petra |  Recepty
karobova
Pro ty, kterým cukety nesežrali slimáci a daří se jim tak jako těm našim, které nás postupně asi vystěhují ze zahrady, přikládám jeden právě vymyšlený recept na cuketovou buchtu s karobem a ořechy. Hotová mňamka:-)


Příprava: cca 15 min.
Pečení: do 50 min.

Ingredience na klasický velký pekáč:

  • 500 g polohrubé mouky nebo hrubě mleté špaldové mouky (např. od Antotnína Šmakala:-)
  • 180 g třtinového nebo obyčejného cukru
  • 140 g karobového prášku (lze nahradit samozřejmě kakaem, pak bude buchta méně sladká)
  • 4 lžičky sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 lžička mleté skořice
  • 4 vejce
  • 340 ml oleje
  • 340 ml mléka nebo jablečného moštu
  • 680 g nahrubo nastrouhané cukety
  • 160 g vlašských ořechů (nadrobno nakrájených)
  • karobové čočky nebo nasekaná karobová čokoláda (nemusí být)
Poleva:
  • 120 g másla
  • 80 - 100 g cukru
  • 1 - 2 lžíce karobu
  • 5 lžic mléka
  • 2 lžíce solamylu
Příprava:

Předehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou méně). Vymastěte si a moukou vysypte pekáč. V míse smíchejte mouku, cukr, karob, sodu, prášek do pečiva, sůl a skořici. Pak postupně přidávejte vejce, olej a mléko/džus a vždy vše dobře promíchejte. Po troškách přidávejte ořechy, cuketu a karobové čočky - zapracujte do těsta, aby vše bylo rovnoměrně promícháno.

Přelijte těsto do pekáče a pečte v troubě cca 40 - 50 minut. Zkontrolujeme špejlí.

Poleva:
Smícháme suché přísady, přidáme mléko a máslo. Dáme krátce povařit. Jestliže se poleva srazí, můžeme přidat trochu teplé vody. Nalijeme na buchtu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama