Špaldové pudinkové řezy s crème fraîche

20. srpna 2010 v 15:46 | Petra |  Recepty
pudinkoverezy
Pudinkové řezy již několik let zdárně brázdí internetové hitparády receptů. Přesto jsem je pekla poprvé. Je to rychlý, vláčný dezert, který stojí za to zařadit do repertoáru. Recept jsem obměnila a dodala mu malinko francouzského kouzla.


Ingredience (na klasický velký pekáč se doporučuje udělat 1,2 dávky těsta):

Těsto:
  • 250 g hrubě mleté špaldové mouky,
  • 250 g práškového cukru (máte-li, použijte ovoněný pravou vanilkou)
  • 1 prášek do pečiva,
  • 4 vajíčka,
  • 1 dcl kvalitního oleje,
  • 1 dcl vlažné vody

Pudink:

Krém:
  • cca 3/4 - 1 l crème fraîche (připravíte ze 4 kelímků 31% šlehačky např. Kunín + 8 lžic podmáslí)
  • crème fraîche lze nahradit cca 3-4 kelímky zakysané smetany
  • skořicový cukr
Příprava crème fraîche:
Šlehačku smícháme dobře s podmáslím a necháme cca 30 hodin stát v pokojové teplotě. Necháme vychladit. Recept na crème fraîche a více povídání naleznete na stránkách pana Cuketky.

Příprava řezů:

1. Rozehřejeme troubu na 180 °C  (150 s horkovzduchem).

2. Smícháme přísady na těsto. Vylijeme ho na vymazaný a vysypaný plech. 

2. Uvaříme pudink a horký honalijeme cikcak (chaoticky, aby mezi ním koukalo těsto) na syrové těsto. Můžeme též pokládat na těsto lžicí.

3. Pečeme asi 30 - 45 minut. Necháme vychladnout.

4. Potřeme crème fraîche a posypeme skořicovým cukrem. V původním receptu se do smetany ještě přidávají 3 vanilkové cukry, aby byla sladká, já mám radši ten kontrast s kyselou smetanou. Takže dle chuti:-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Daja Daja | 7. září 2010 v 13:51 | Reagovat

Promiňte, sem to nepatří.. Ale kam se poděl recept na lazaně??? :-?

2 ekozahrada ekozahrada | Web | 7. září 2010 v 13:57 | Reagovat

[1]: Dajo, recept je tady: http://ekozahrada.blog.cz/0908/lasagne-s-cuketovo-rajcatovou-omackou-s-vuni-provence

3 Daja Daja | 7. září 2010 v 16:20 | Reagovat

Aha, děkuji, já hledala ten obrázek lazaní a tudíž jsem to přehlídla.. :-)

4 Patrik Patrik | E-mail | Web | 19. října 2011 v 1:13 | Reagovat

Třídní původ? Moji předkové byli neandrtálci, takže díky za info:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama