Křehké italské sýrové gnocchi s dobromyslovým máslem

16. listopadu 2010 v 20:46 | Petra |  Recepty
noky
V jednoduchosti je krása, to platí i pro výborné a rychlé italské jídlo. Noky jsou z ricotty a parmazánu, mouky minimum. Dobromyslové máslo je rychlovka s výborným výsledkem.

Příprava rychlá a dá se to zvládnout i s miminkem v šátku:-)



Ingredience:

  • 500 g sýra ricotta
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 vejce, lehce prošlehaná
  • 125 g hladké mouky + trocha na posypání válu
  • sůl, nejlépe mořská, a drcený černý pepř

  • 70 g másla (my máme z nedaleké ekofarmy:-)
  • 15 g lístků dobromysli
  • 20 ml bílého vinného octa nebo estragonového octa

Příprava:

Všechny přísady na gnocchi dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku a přemístěte do misek, ve kterých je budete podávat. Přelijte dobromyslovým máslem a promíchejte, aby se jím pěkně obalily. Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Máslo rozpusťte na mírném plameni, přidejte posekané bylinky a lehce rozvoňte, vlijte ocet a rozmíchejte.

OBMĚNA: Výborné jsou gnocchi i s máslem šalvějovým - dělám jej bez octa. Lahůdka!:-D

Zdroj receptu: Apetit
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Michal Michal | Web | 29. listopadu 2012 v 14:31 | Reagovat

Skvělý recept, určitě vyzkouším, mám pro těstoviny a italskou kuchyni slabost. Jen škoda, že v čr to tak lidi przní. Všude by nejraději navalili smetanu a utopili to v ní. A přitom se italská jídla mají vyznačovat lehkostí :)

2 Caramilla Caramilla | 29. listopadu 2012 v 14:34 | Reagovat

[1]: No, mě zase točí, když někdo do omáčky na těstoviny nakrájí párek. Taková lehká letní omáčka z rajčat a bazalky a někdo to nejí bez párku, to mě vytáčí do běla :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama