Tradiční zimní pochoutka: zapečená čekanka

12. února 2011 v 21:29 | Petra |  Recepty
cekanka
Při touze po sezonní zelenině jsem si vzpomněla na čekanku. Puky, které vznikají rychlením salátu štěrbáku v mokrém písku, jsou křehké, kahodné a v zimě výborným osvěžením. Zapečené jsou lahodné!


Ingredience:
  • 3 puky čekanky
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 125 ml smetany
  • papriková pasta (např feferony v soli) - lze vynechat
  • Šunka, slanina, schwarzwaldská šunka...
  • Plátky sýra
  • parmezán
  • sůl a pepř na dotažení
  • sekaná petrželka
  • kvalitní olej nebo máslo
Puky omyjeme a dole vykrojíme tuhou část - je hořká! Vydlabeme dole takové dolíčky. Čekanku vaříme 5 minut v osolené vodě, slejeme, necháme okapat. Pomažeme paprikovou pastou a obalíme plátky šunky. Poklademe do vymazaného pekáčku, navrch dáme plátky sýra. Zalijeme smetanou smíchanou s vývarem, dochucenou petrželkou a pepřem.
Pečeme na 180 - 200 stupňů odklopení v troubě s horkovzduchem. Ke konci posypeme parmezánem.

Příloha - vařený brambor.

Mňam!:-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nellieツ Nellieツ | Web | 12. února 2011 v 21:39 | Reagovat

chutě mi nedělej :D  :D  :D  :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama