Amarantová kaše (7+)

26. května 2011 v 19:14 | Petra

Amarant je asi základem bezlepkové výživy. Musím se přiznat, že je to jedna z mála potravin, které opravdu nemusím, má takovou zvláštní vůni a ocas, ze kterého se mi dělá špatně, takže je to kaše, kterou dojídám jen s odporem:)

Dětem ale amarant moc chutná, i Jasmínce.

Amarant probláchneme (musíme mít hodně jemné sítko), a přes noc namočíme. Slijeme a propláchneme a vaříme cca 15 - 20 minut do změknutí. Já jej pak mixuji a do kaše přidávám pomačkané kousky ovoce. Jasmínce vadí ty "kuličky":) Teď v sezoně jahůdek jsem začala přidávat (od ukončeného 9. měsíce) i v páře vařené jahůdky, ale voní to lépe než chutná. Je to takové slabě navinulé, Jasmínka to sní, ale pro lepší chuť je možné též dosladit javorovým sirupem (ten se může od ukončeného 8. měsíce).

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana Jana | 27. května 2011 v 9:21 | Reagovat

Co vím z knížek Judity Hofhanzlové, amarant by se měl přidávat do pokrmů jen po špetkách, je velmi výživný a hodnotný, tak asi něco ve stylu všeho moc škodí :-) ...

2 ekozahrada ekozahrada | 27. května 2011 v 10:15 | Reagovat

[1]: Aha, děkuji. Našla jsem na to recept někde taky na webu. Tak raději tedy špetku:)

3 Jana Jana | 30. května 2011 v 21:00 | Reagovat

Viz http://www.calendula.cz/příkrmy%20kojenců.htm
z její hodně známé knížky Polévky a kašičky pro nejmenší. Doporučuji.

4 ekozahrada ekozahrada | 30. května 2011 v 21:51 | Reagovat

[3]: Dík!:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama