Jáhlová kaše s ovocem (7m+)

12. května 2011 v 21:02 | Petra |  Recepty pro děti

Jáhly jsou semena prosa, je to bezlepková obilnina, která je vhodná už i pro nejmenší strávníky. Její výhoda je, že se nemusí předem namáčet, je rychle měkká a perfektně se rozmixuje do hladka.

Hodá se do ovocných i zeleninových příkrmů, my dáváme zatím do ovocných.



Jáhly dobře propláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme a vaříme do měkka (asi 15 min), hlídáme, aby se nepřipálily. Přebytečnou vodu slijeme, přidáme čerstvé neba povařené ovoce a rozmixujeme nebo rozmačkáme.

Můžeme dochutit mlékem (UM nebo MM). Jasmínka je alergická na čerstvá jablka, takže je vařím a přidávám do nich od poloviny devátého měsíce špetičku skořice:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama