Pohanková kaše s ovocem (7m+)

12. května 2011 v 21:13 | Petra |  Recepty pro děti
Pohanka je zázračná rostlina, která obsahuje velké množství minerálů, vitaminů a vlákniny. Více si o ní můžete přečíst zde. Obsahuje také rutin (vitamin P), ten je důležitý pro pevnost a pružnost cévních stěn.

Na vaření je trochu náročnější, musí se předem namáčet (myšleno pro děti). Vařím ji z celých zrn (vyloupaných, samozřejmě:) - tzv. kroupy. Lámanku jsem zkoušela, ale ta se mi nevařila dobře a navíc mi šla blbě rozmixovat.

Pohanku si předem namočíme - přes noc nebo stačí na dvě hodiny. Dobře ji propláchneme. Díky namočení krásně změkne slupka, která je jinak tuhá a nejde rozmixovat a malá miminka dráždí v hrdélku:-)

Zalijeme ji vodou - ideálně tak, abychom ji vyvařili a nemuseli slévat (protože s vodou se sleje i rutin). Nicméně já jsem talent na připalování, takže radši slévám než drhnu hrnec od uhlí:) Vaří se aci půl hodiny, do měkka. Pak se rozmixuje nebo rozšmelcuje a přidá se třeba ovoce, nebo se zjemní mlékem (MM nebo UM) nebo pro srarší děti (od ukončeného osmého měsíce) třeba s javorovým sirupem. Výborná je s jablkem nebo hruškou.

Jasmínka je alergická na čerstvá jablka, takže je vařím a přidávám do nich od poloviny devátého měsíce špetičku skořice:)

Pro všechny případy, kdy přijdu z nějakého výletu domů pozdě a nestíhám namáčet a nebo i cokoliv uvařit, protože mám v šátku hladové dítě, tak jsem včera koupila pohankovou instantní kaši, a jak jsem byla ráda dnes, že ji doma mám!:-) Ta se rozmíchá s mlékem (UM nebo odstříkané) a je výborná, hlaďoučká:) Mňam! Jen ta cena! Ale to je cena za rychlou přípravu, která je někdy prostě potřeba...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama