Kuře pečené na zelenině

2. října 2011 v 12:30 | Petra |  Recepty
V Bille jsem objevila biokuře. Zajásala jsem, že konečně i v Benešově do Billy dovezli tento sortiment a hned jedno kuřátko jsem koupila. Doma jsem pak přemýšlela, jak ho udělám.
Řešení bylo jednoduché - přidat to, co je zrovna v sezoně na zahrádce a na tom kuře upéct. Takový eintopf by se dalo říct:)

Naše pečené kuře vonělo po bylinkách a chutnalo báječně!




1. Kuře omyjeme, naporcujeme a pořádně osolíme a opepříme.


2. Do pekáčku naskládáme jemně osolené brambory (my měly nové, čerstvě vytažené z pole, omyté a neloupané:), na ně naskládáme kuře.




3. Potřeme kůžičku čerstvě rozdrcenými bylinkami (v hmoždíři) s trochou oleje. Já použila šalvěj, rozmarýn (ten voněl úžasně), timián a saturejku.


4. Pečeme cca 45 - 60 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů.

5. Mezi tím si připravíme zeleninu (v podstatě dle chuti - mrkev, papriky, celer, petržel, rajčata, ...), jemně osolíme a po 45 - 60 minutách přidáme ke kuřeti. Pečeme ještě cca 30 - 45 minut a přitom zvýšíme v troubě teplotu asi na 200 stupňů.

6. Přílohy netřeba, máme v pekáčku pod kuřetem:D
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Barbulka Barbulka | 1. prosince 2011 v 18:40 | Reagovat

Tak jsem to zkusila , jen místo kuřete jsem dala králíka :-) přidala jsem ještě sádlo, zeleninu jsem použila co jsem měla zamraženou, ačkoli mi manžel tvrdil, že králíka teda fáákt nejí :-x tak aspoň ochutnal a světe div se chutnalo mu :-D prej takové šťavnaté to bylo :-D děkuji moooc za inspiraci :-P

2 ekozahrada ekozahrada | 1. prosince 2011 v 21:30 | Reagovat

[1]: Jsem ráda, že inspirovalo a chutnalo!:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama