Banánová bábovka

8. listopadu 2011 v 20:25 | Petra |  Recepty
Nepokrytecky si do své blogové kuchařky zapisuji neekologický, ale strašně žravý recept na bábovku, po které se u nás jen zapráší. Jasmínka teda sežere všechno, to je prada, ale bábovka ji dneska dostala. Když dojedla celkev velký skrojek, tak vzala svou mističku a dobývala se na dveře, za kterými bábovka byla. Když jsem je otevřela, vzala trysky a běžela k té bábovce, ukazovala "ňam, ňam" a chtěla ukrojit další. Toto se opakovalo tolikrát, až jsem o ni fakt dostala strach:D

Vláčná, voňavá, z biobanánů;-)

Možná profláklá, ale zapisuji, ať ten recept na tom umaštěném papírku nemusím furt hledat...


Postup:


1. 60 g změklého másla utřeme s 30 - 50 g pískového cukru do pěny.

2. Do pěny zašleháme postupně 3 žloutky.

3. 2 velké banány rozmačkáme vidličkou s trouchou mléka do kaše a přidáme k vajíčkové směsi.

4. 250 g polohrubé mouky smícháme s 1/2 prášku do pečiva, přidáme ke směsi.

5. Vlijeme 150 ml mléka a vše vymícháme do hladkého těsta.

6. 3 bílky vyšleháme s 30 - 50 g cukru do pěny a opatrně vmícháme do těsta.

7. Pečeme ve formě na bábovku (miluju tu silikonovou, do té doby jsem bábovky nesnášela péct kvůli vymazávání:D ) na 180 stupňů (s horkovzduchem méně) - trvá to asi 30 - 40 minut. Pečení kontrolujeme špejlí.

8. Hotovou bábovku můžeme polít polevou.

Množství cukru záleží na vaší chuti a také na tom, jaké použijete banány, hodně vyzrálé, sladké a větší banány dělají pak bábovku, dle mého názoru, až moc sladkou:) A nebo sladkou bábovku + hořkou polevu:)


Ňam ňam ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 RomanaS RomanaS | 8. listopadu 2011 v 20:31 | Reagovat

přepisuji do kuchařky ...

2 ekozahrada ekozahrada | 8. listopadu 2011 v 20:34 | Reagovat
3 michamicha michamicha | Web | 8. listopadu 2011 v 20:51 | Reagovat

tak tu teda vyzkoušim, vypadá hoooodně dobře :-)

4 Hana Kravková Hana Kravková | E-mail | 9. listopadu 2011 v 18:08 | Reagovat

Vypadá to dost dobře, o víkendu vyzkouším :-)  :-)  :-)

5 Magdalena Magdalena | 10. listopadu 2011 v 14:35 | Reagovat

profláklá, ale dobrá :-))) taky se těším na ňam ňam!!!

6 Jana Jana | 10. listopadu 2011 v 20:42 | Reagovat

Tak já už mám bábovku upečenou (z dvojité dávky) a popravdě je trochu bez chuti a bez zápachu. Je potřeba víc cukru nebo teda hodně sladkou polevu...Ale účel splní :)

7 ekozahrada ekozahrada | 10. listopadu 2011 v 20:45 | Reagovat

[6]:Jani, tak v původní verzi bylo více cukru, ale mě vždycky právě přišla brutálně přeslazená:) Ale hodně je to o banánech, já používám hodně vyzrálé biobanány a ty jsou hodně sladké. Původně tam bylo 50 + 50 g cukru. Do receptu to tedy raději vrátím:)

8 Jana Jana | 11. listopadu 2011 v 20:30 | Reagovat

Já taky nemám ráda přeslazené moučníky (standard jeden hrnek dávám tak dvě třetiny), ano, bylo to bohužel banány, u nás v Bille měli zrovna jen nedozrálé a mně to nikdo neřekl a hlavně se mi nechtělo čekat než dozrají :-) Každopádně u malého má úspěch, pekli jsme ji spolu, tak asi tím, já si ji musela namazat medem :-)

9 Barbulka Barbulka | 26. února 2012 v 16:51 | Reagovat

dneska jsem ji upekla a je výbooorná :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama