Karamelové řezy s banány

21. února 2012 v 21:43 | Petra |  Recepty
Naprosto kalorická bomba, nezdravé, sladké, mastné a hutné. Kdo chcete dietní buchtu, ani radši nečtěte:D

Řezy jsem pekla poprvé a naprosto si všechny získaly svým karamelovým aroma a vláčným těstem, které voní po banánech. Neodolatelné...

Na přípravu velmi jednoduché.


Řezy, na které jsem našla recept v posledním čísle Apetitu (3/2012) jsem si na první pohled zamilovala a musela je mít...

Postup:


1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů (s horkovzduchem méně). Klasický pekáč vyložíme pečícím papírem.

2. Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpusťte 200 g másla a 200 g bílé čokolády, vymíchejte do hladka spolu se 400g třtinového cukru (lze nahradit i normálním cukrem) a cca 200 g karamelového salka (z plechovky si necháme cca 4 lžíce na pokapání hotové buchty!). Necháme trochu vychladnout.

3. Do zchladlé hmoty zapracujeme postupně 4 vajíčka a 400 g hladké mouky prosáté se 3 lžičkami prášku do pečiva.

4. Nakonec vmícháme 4 zralé banány, nakrájené na plátky.

5. Naneseme do pekáče, uhladíme a navrch naneseme malé kousíčky karamelového salka (cca 4 lžíce hmoty).

6. Pečeme cca 40 - 50 minut do zlatova.

Karamelové salko se prodává hotové, ale jeho chuť mne neoslovila, je celkem hořké a má divnou vůni, rozhodně lepší je vyrobit si salko vlastní. Normální salko povaříte 2 hodiny v hrnci, plechovka musí být celá ponořená ve vodě po celou dobu. Já vařím 1 hodinu v papiňáku. Takto uvařené salko má karamelovou chuť, není hořké a je krásně voňavé.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana T. Jana T. | E-mail | 22. února 2012 v 11:16 | Reagovat

Ta vypadá extra mňamózně :) škoda, že to tu nebylo dřív, není to příliš postní jídlo ...:D

2 ivuska.h ivuska.h | 22. února 2012 v 12:26 | Reagovat

Tož to pro mou aktuální línii není moc dobré :-x Ale asi to zkusím :-D

3 Caramilla Caramilla | 22. února 2012 v 12:46 | Reagovat

[2]: Radši nezkoušet :-D  :-D  :-D

4 TuliMrkev TuliMrkev | 22. února 2012 v 17:37 | Reagovat

Teď vypadám jako největší žrout :D. Ale doporučuji,je naprosto mňamózní :D!

5 Caramilla Caramilla | 22. února 2012 v 19:12 | Reagovat

[4]: No, tak ty si to můžeš dovolit, blbě bych vypadala s tou buchtou já :-D  :-D  :-D

6 TuliMrkev TuliMrkev | 23. února 2012 v 21:34 | Reagovat

Já nevím kdo stále říká, že budu tlustá a křivá a že si bude muset najít novou modelku xDDD. Nevíš o tom něco, Caramillo? :D

7 Caramilla Caramilla | 23. února 2012 v 21:42 | Reagovat

[6]: Kamarila neví :-D  :-D  :-D Jdu na další karamelové řezy, heč peče mi trouba (možná :-D )

8 ebony ebony | 6. března 2012 v 18:10 | Reagovat

Luxusní záležitost:) Díky.

9 elentari elentari | E-mail | Web | 15. srpna 2012 v 11:49 | Reagovat

Vymíchat do hladka = rozpustit cukr? :-)

10 Caramilla Caramilla | 15. srpna 2012 v 13:39 | Reagovat

[9]: do hladka = aby se spojila rozpuštěná čokoláda a máslo do hladkého krému, cukr se asi úplně nerozpustí, teď si to nepamatuju:) Ale prostě to musí být krémová hmota ;-)

11 elentari elentari | Web | 16. srpna 2012 v 8:52 | Reagovat

[10]:Dík. Je fakt luxusní. Nejradši bych snědla celý plech sama :-)

12 petkaach petkaach | 24. října 2012 v 18:56 | Reagovat

Mám dotaz, plechovka salka se vaří zavřená? Nebouchne mi to při otevírání?

13 Caramilla Caramilla | 24. října 2012 v 19:05 | Reagovat

[12]: Ravřená, ale musí být celá ponořená! Nesmí koukat nic. Tím je teplota v plechovce max. 100 st. jako teplota vody. Bez vody je to nebezpečné, s vodou v pohodě. Otvírat po zchladnutí ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama