Svůdná minestrone s quinoou

4. března 2012 v 18:40 | Petra |  Recepty
Minestrone... tak trochu děvka mezi polévkami. Tradiční italská zeleninová polévka, která se připravuje z toho, co je právě v sezoně po ruce. Má proto mnoho proměn a podob. Ta moje oblíbená je tak trochu eintopf, čubčí se s rajskou, s gulášem a omáčkou na těstoviny:)

Dodá potřebnou sílu, která se hodí ve všech ročních obdobích, stejně tak jako se po celý rok vaří minestrone;-)


Postup:

1. V hrnci rozpálíme cca 3 lžíce olivového oleje určeného pro tepelnou úpravu (nepoužíváme olej lisovaný za studena určený do zeleninových salátů, v takovém případě je už zdravější a lepší olej slunečnicový). Na oleji osmahneme spolu s kořením (1 bobkový list a lžičku nebo snítku timiánu) 1 cibuli nakrájenou na drobno, 1 menší mrkev a kousek petržele a celeru - pokrájené na kostičky.

2. Až zelenina začne chytat barvu (cca 7 minut), přilijeme rajčatovou passatu (cca 400 - 500 g), 1,5 l kuřecího vývaru a pár oloupaných a nakrájených zralých rajčat (mimo letní sezonu použijeme rajčata z plechovky). Přidáme bazalku.
Přivedeme k varu.

3. Než se polévka začne vařit, připravíme si quinou. Cca 100g quinoy spaříme dvakrát dobře horkou vodou a propláchneme. Quinou lze den dopředu namočit do vody a pak propláchnout. Tento procest vyplaví hořké a nepříjemné aroma.

4. Předpřipravenou quinou dáme do vroucí polévky, polévku dochutíme a vaříme cca 20 minut do změknutí.

5. Ke konci přidejte konzervované bílé fazole z plechovky a necháme ještě 2 minuty prohřívat. Je možné též přidat posekaný čerstvý kadeřávek.

6. Před podáváním lze dochutit bazalkovým pestem nebo parmezánem.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Katka Katka | 23. března 2012 v 23:12 | Reagovat

Výborná, dík za recept! Manžel si řekl o další a chutnala i dceři, která s oblibou háže všechno na zem :-D. Už se ženu do DM pro další passatu :-).

2 Caramilla Caramilla | 24. března 2012 v 9:43 | Reagovat

[1]: No, super:)

3 Gabča Gabča | 7. června 2012 v 17:46 | Reagovat

Petro zamilovalajsem se do Minestronky a jsem nadšená ,že zde máte recept, jen netuším co je quinou? O_O Děkuji za info :-)
Gabča

4 Caramilla Caramilla | 7. června 2012 v 18:29 | Reagovat

[3]: Info zde
http://ekozahrada.blog.cz/1105/kase-z-quinoy-7m

Kupuji ve zdravé výživě. P.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama