Komentáře

1 Jarka Jarka | 20. června 2016 v 15:42 | Reagovat

Jéje, moc děkuji, zrovna vybírám mixér a pročítám zkušenosti..myslela jsem si na Nutribullet, ale asi to přehodnotím! Díky i za tipy, co se s mixérem všechno dá udělat, prostě kompletní zpráva o Vitamixu. Jen teda kolik stoji se budu muset podívat..

2 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 20. června 2016 v 15:58 | Reagovat

[1]: To jsem moc ráda:) Nutribullet tak jako na občasné smoothie a s tím, že po pár letech člověk bude muset koupit nový. Mě mixér vydržel 3 měsíce, ale prý se snad kvalita už zlepšila a už je poruchový snad méně. Ale lety osvědčený není a záruka je jen 2 roky. Smoothie z něj na chuť je ale dobré.
U Vitamixu člověk investuje jakoby do budoucnosti, místo, aby každé 2 - 4 roky koupi nový přístroj, tak má jeden. Člověk si tu cenu musí tak přebrat. Myslím, že stejně je to třeba i s kávovary. Buď levnější a co 2 - 4 roky vyměnit a nebo dražší, co vydrží delší dobu. Když ta cena je vyvážena kvalitou (jako si myslím, že u Jury a Vitamixu je), tak pak ve výsledku vyjde ten dražší levněji...
Ale je to názor, ke kterému já jsem při svých nákupech došla. Jsem dost konzervativní a nesnáším měnit přístroje za nové každé 2 - 4 roky. Jednak mě vadí, když člověk nemá na čem vařit nebo v čem prát, když je zboží v opravně nebo na reklamaci nebo není a jednak si nerada zvykám na něco nového. Takže pro mě je lepší mít něco, co vydrží.
Proto ta investice u nás.
Nutribullet byl super na cestování, když jsem jela k našim na kafe, tak jsem ho hodila do kabelky (větší kabelky, matky 2 dětí nemají malé kabelky:) a tam jsme si něco "mixli". :-D
Jinak při výběr přeji šťastnou ruku a určitě čtěte recenze třeba na Amazonu.

3 Any Any | 20. června 2016 v 17:32 | Reagovat

To naslehane mleko mne vubec nenapadlo, ze by v tom slo udelat.. Dalsi duvod, proc ho poridit :-)
Juru mame taky (jinou radu), ale uz je to takovy dedecek, uz jemu vic nez deset let.. Ale chvalim vyber. :)

4 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 20. června 2016 v 17:43 | Reagovat

[3]: Mě by to také nenapadlo, ale součástí modelu 750 je úžasná tlustá kuchařka v angličtině, kde byly recepty právě na ty šlehané nápoje s mlékem (většinou s kávou nebo kakaem), tak mě to pak napadlo udělat i samostatně. Jinak ta jejich kuchařka k Vitamixu 750 je úžasná, nejlepší kuchařka, co jsem kdy držela v ruce, krásně zpracovaná, přehledná, krásné fotky. Jen teda není v češtině :-D

5 krtek krtek | 20. června 2016 v 18:16 | Reagovat

jsi mě hezky naladila, že bych si ho koupila. já nad tím přemýšlím už delší dobu, nachystala jsem se i na "větší" (zjevně nutno použít uvozovky) investici tak 10-15tic. ..... a pak mě uzemnila ta cena :-( začnu si dávat do prastáka:-D

6 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 21. června 2016 v 8:27 | Reagovat

[5]: A díky tobě jsem přišla na to, že už se sem čerstvě dováží miniVitamixy -Vitamix S30 - ten bych bývala koupila já, když jsem vybírala, kdyby byl na trhu v ČR, ale před rokem to byla novinka v USA a sem to má zpoždění cca rok. Má menší mixovací nádobu, ale záleží, co v něm chceš dělat, na polévku pro celou rodinu a třeba na ty marmelády to není, ale jinak já 90% mixuji v nádobě 1 l, tahle má 1,2 l, podle mě ideál. A navíc ještě maličkou 0,6 na smoothie. Fakt úžasný mixér. A cena je "jen" 14 tisíc (nekup to :-D ). Případně vyšší verze Vitamixu bez automatických programů je za 18 tisíc. Ale já bych osobně už šla do té miniverze s tím, že bych k tomu dokoupila větší nádobu a jsi na 18ti. Jen je třeba ověřit, zda na to ta větší nádoba půjde, na tu malou základnu...

7 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 21. června 2016 v 8:38 | Reagovat

Tak koukám na video
https://www.youtube.com/watch?time_continue=187&v=B4O0-GVsp24
A větší nádoba na tenhle typ určitě nepůjde, má jinak ty nože a tvar "dna". Jak je to kulaté a šroubovací.
Což mě přijde docela škoda, ta základna je sice trochu kratší, ale na výšku je stejně vysoká jako ta moje 750. Když na to dám já tu 1l nádobu malou, tak bych řekla, že rozdíl ve velikosti až tak moc už zase není a já mám výhodu, že tam můžu mít jak malou, tak velkou nádobu. Ale zase cenový rozdíl mezi verzí mou a tou osekanou je fakt velký...

8 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 21. června 2016 v 8:40 | Reagovat

A v USA už mají další novinku, Vitamix na dotykáč :-D  :-D  :-D
https://www.vitamix.com/shop/780?skuId=059404
Ten pokrok, kdy se to zastaví...

9 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 21. června 2016 v 21:05 | Reagovat

[3]: A díky za ujištění v Juře ;-) Právě to u nás bylo jedno z hledisek, co rozhodlo, že Jury pracují mnoho let a nebo na pracovištích udělají stovky šálků denně a vydrží i tak celkem dlouho. A pak taky druh mlýnku ;-) Takže snad nebudeme zklamáni, zatím jsme nadšeni, jen nám stoupla spotřeba kafe :-(

10 Mišpa Mišpa | 21. června 2016 v 21:44 | Reagovat

Teda, to jste si dala s článkem záležet. Sleduji Vaši stránku a obdivuji, kolik toho při dvou dětech a třetím na cestě zvládáte. Jak to děláte? :-) Já mám jednoho prcka a přijde mi, že nic nestíhám:-)Při čtení Vašeho článku se mi sbíhaly sliny:-) A nejvíc u RAW dortů. Mohla bych Vás poprosit o recept na dort, keterý máte na fotce? Je to ten s fialovým vrškem a s jahůdkou. Děkuji

11 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 21. června 2016 v 21:50 | Reagovat

[10]: Moc děkuji:) Práce v neziskovce mě naučila spát max. 6 hodin denně a přitom normálně fungovat, což se teď hodí. A děti mám z těch hodnějších a hlavně si samy krásně umí hrát, což je ale tím, že já jim zábavu přes den nevymýšlím, od malička se zabaví samy. Co jsem konzultovala (s černým svědomím) s generací našich babiček, tak mě ujistily, že to tak dělaly taky a že to tak je přirozené, tak si to alibizuju, že je všechno v pořádku :-D Snažím se s nimi tvořit, vařit, zahradničit, výletničit a chodit na různá spolča...

Recept najdete zde:
http://www.goodmoodspoon.com/2013/05/raw-dreamcake.html
Je to finanční darda, ale stojí za to to zkusit, je to luxus!

12 krtek krtek | 22. června 2016 v 14:30 | Reagovat

[7]: no tak teď jsi mi úplně nasadila brouka do hlavy, ale já bych asi potřebovala větší nádobu, přecejenom nás je krapet víc než vás ;-)  už jsem doma nadhodila, že když ne hned tak aspoň ke kulatým narozeninám. nebo si pořídíš novou miniverzi a prodáš mi ten tvůj velkej za dvacet?:-P :-D

13 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 22. června 2016 v 14:49 | Reagovat

[12]: Jo, myslím si, že velká nádoba je výhoda. Ideál je 750 + malá nádoba navíc, ale to je šílená darda. Pokud neřešíš výšku mixéru (ono je možno ho mít nasunutý pod linkou a když mixuješ, tak vysuneš a pak zase zasuneš, takto to dělám, když používám pěchovadlo, to se mě už s tím pohybem ruky pod linku nevejde, tak vysunu a zasunu základnu, no problem), tak bych šla do velké nádoby, tam nemusíš dokupovat ani malou, protože ta velká je dole tak úzká, že by  to prý teoreticky mělo být jedno na mixovaný obsah, pěchovadlo sahá vždy až k nožům, teda myslím si to. Možná se pak u prodejce zeptat, na Kitchenette mě ochotně všechny dotazy zodpověděli a s výběrem poradili.

Já svůj Vitamix 100% prodávat nebudu :-D Ta moje verze je určitě lepší jak ta miniverze, základna není o moc menší, malou nádobu k tomu mám, šroubovací nože mě nevoní, smoothie na cestu neuznávám a větší nádobu už nedám. Takže sorry :-D  :-D  :-D

14 Denisa Denisa | E-mail | 18. září 2016 v 16:47 | Reagovat

Dobry den mile maminky, Pokud ma nektera zajem, tak mohu nabidnoiut model Vitamix mS30 za 10 tisic . Poridili jsme si vetsi model. S30 je 2x pouzivany.

15 Lenka Lenka | E-mail | 12. října 2016 v 19:26 | Reagovat

Petro, těmi imitacemi Vitamínu, myslíte které mixery? Není to např. Omniblend?

16 Lenka Lenka | E-mail | 12. října 2016 v 19:27 | Reagovat

Samozřejmě tam mělo být Vitamixu, chytrý telefon to přepsal

17 Michal Kovář Michal Kovář | E-mail | 19. prosince 2016 v 23:36 | Reagovat

Dobrý den,
chtěl sem se zeptat, první Vitamix ste koupila v USA ? Já řeším když už tak už bych koupil 780.V cz se neprodává a ani neví kdy budou ,řeším dilema objednat ho z USA a koupit k tomu měnič ? nebo jak ste to řešila ?
Děkuji

18 Caramilla Caramilla | 20. prosince 2016 v 8:53 | Reagovat

[17]: Nene, kupovala jsem v ČR na Kitchenette. Hlavně kvůli záruce, a i dopravě, v USA nemá cenu nic kupovat, protože se strašně prodraží doprava.
U Vitamixu je to prý tak, že novinky do ČR dojdou se zpožděním cca 3/4 roku až rok. Takže si najděte, kdy byl 780 v USA novinkou a z toho vám vyleze, kdy cca budou dostupné v ČR:)
Mám dojem, že se už nějakou dobu v USA prodávají, tak třeba se už brzy dočkáte:)
Osobně - uživatelsky to musí být pecka, designově taky krásný přístroj, ale já bych se bála toho, zda ten display vydrží funkční stejně dlouho jako sám přístroj, Vitamix vydrží i 15 let, ale bála bych se, zda to samé vydrží to jeho ovládání, zatím s tím nejsou zkušenosti. Pročetla bych určitě v USA recenze ohledně poruchovosti;-)

19 Caramilla Caramilla | 20. prosince 2016 v 8:53 | Reagovat

[15]: Omniblend a hlavně G21 ;-)

20 Michal Kovář Michal Kovář | E-mail | 20. prosince 2016 v 9:59 | Reagovat

[18]:
akorát na Kitchenette je napsané: na IČ, DIČ je záruka pouze 1 rok, tak pro mě není rozhodující záruka, ale v USA jsou výrazně nižší ceny

21 Caramilla Caramilla | 20. prosince 2016 v 10:11 | Reagovat

[20]: Jo, to obecně u spotřebičů určených pro domácí použití, které se využívají v provozu, je záruka omezena. Na kolik vyjde mixér z USA vč. dopravy do ČR?

22 Michal Kovář Michal Kovář | E-mail | 20. prosince 2016 v 10:15 | Reagovat

[21]:
https://www.vitamix.com/shop/780?referer_st=780&sc=site  Ofiko 649 dolaru, poštovné cca 3tis

23 Janule Janule | E-mail | 28. dubna 2017 v 22:06 | Reagovat

Také jsem maximálně spokojená s Vitamixem.

24 John John | E-mail | 18. ledna 2018 v 16:00 | Reagovat

Nákup z USA je nesmysl, mají tam jen modely na 110V. Navíc v ČR je záruka 7 let. My máme doma 750-tku a super mašina.

25 Ládik Ládik | E-mail | Web | 19. ledna 2018 v 9:11 | Reagovat

Super, recenze, asi nejrozsáhlejší, co jsem na netu našel, taky jsem psal o Vitamixu, ale tohle je skoro na knížku :-)

26 CoreyPidly CoreyPidly | E-mail | Web | 18. března 2018 v 21:44 | Reagovat

This is nicely said! !

27 Barbra Barbra | E-mail | 19. března 2018 v 9:33 | Reagovat

Já můžu mixér Vitamix jedině doporučit. Je fakt perfektní. My ho tedy kupovali v akci na atranetu a originál. Ještě jsem viděla i neoriginály - nedoporučuju. Už jsem i četla že vydržel neoriginál pár mixování a pak odešel... :-)

28 Slunéčko Slunéčko | 31. března 2018 v 9:54 | Reagovat

Už delší dobu po tomhle mixéru pokukuju...vypadá fakt pěkně a kvalitně.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.