Komentáře

1 Zdena Zdena | E-mail | 13. července 2016 v 11:07 | Reagovat

Moc děkuju za recenzi, považovala jsem odšťavňovač tak trochu za ten "další krám do kuchyně", ale s takto uceleným hodnocením (z praxe) jsem se pořádně ještě nesetkala. Takže jste mě nahlodala :).
Jen mám dotaz k té mrkvi, opravdu nemá problém s jejím zpracováním? Přeci jen je to docela tuhá věc. Trochu bych se bála, že ho zadřu. (promo videům úplně nevěřím). Děkuji.
A se zpracováním ovoce, nezkoušíte ho nějakým způsobem mrazit a nechat na horší, zimní časy?

2 pattistudio pattistudio | E-mail | 13. července 2016 v 13:24 | Reagovat

Super recenze! Odšťavňovač byl jediný kuchyňský krám, po kterém jsem opravdu nikdy ani nezatoužila. A teď jsem začala! Tyhle tvé články mě vždycky vyženou od šicích a vyšívacích strojů do kuchyně :-D

3 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 13. července 2016 v 14:19 | Reagovat

[1]: Nemyslím si, že musí být nutně v každé domácnosti, ale na druhou stranu si myslím, že když někdo přejde na celkový zdravý životní styl a jiný druh stravování než je úplně ve společnosti běžné, tak je to velmi dobrá pomůcka.
Navíc člověk nemusí návštěvám péct bábovky, ale udělá jim šťávu, mají něco jiného než jinde a je to hned zpestření:)

Zamrazeno něco máme, ale já se přiznám, že to využívám jen na vaření přesnídávek pro děti, ale ty hodlám teď spíš dělat RAW v mixéru a na zmrzlinu v létě. Jinak jej nezpracujeme, my obecně koláče atp. nejíme, knedlíky mám ráda kynuté z čerstvého ovoce, takže není moc kam zpracovat. Navíc mě ovoce z mrazáku nechutná, chytí takovou divnou pachuť a je vysušené...

4 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 13. července 2016 v 16:38 | Reagovat

[2]: :-D  :-D  :-D

5 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 13. července 2016 v 17:00 | Reagovat

[1]: Mrkev zvládá naprosto s přehledem, dávala jsem už mockrát tuhou, křupavou, čerstvou. Nemá s ní vůbec problém. Šnek je hodně těžký a bitelný, mrkev ho opravdu nerozhází. Video natočit můžu, ale u mě je pak prodleva mezi tím natočit a někam ho umístit :-D
Propagační videa mají svá ale, já takhle koukala na propagační videa ke kávovarům a až po koupi toho svého, kterého milujeme, jsem se dočetla, že aby káva byla hezky s vysokou pěnou, tak se v ní nechává dělat robusta, která hodně pění, ale my pijeme Arabiku, ta tolik nepění. Nic to nemění na tom, že káva je výborná  a kávovar skvělý, ale z Arabiky 1 cm pěny jako na obrázku kávovar neudělá...

6 Caramilla Caramilla | E-mail | Web | 13. července 2016 v 17:01 | Reagovat

[1]: Ještě dodám, že si myslím, že by měl problém se zvadlou gumovou mrkví, tu by asi nedal. To je i v návodu, že se do odšťavňovače nemá dávat "zvadlé ovoce" typu zvadlá mrkev a nebo měkké, zgumovatělé jablko. Odšťavňovač to nezničí, ale obsah se bude točit ve šneku bez výsledku, namotá se na šneka a pak to půjde i špatně čistit.

7 Honza Honza | E-mail | Web | 15. července 2016 v 12:11 | Reagovat

Vypadá to moc dobře. Obecně mi přijde, že odšťavňovače jsou dražší než mixéry na smoothie, ale je pravda, že už jsem se na ně delší dobu nedíval. Sám mám smoothue mixér od Kenwoodu a už jede dva roky bez problémů. Tak či tak, přeji dobré pochutnání! :)

8 Jana Jana | E-mail | 31. prosince 2016 v 20:38 | Reagovat

Dobrý den, máte zkušenost i s tímhle typem Kuvingse? https://www.biovara.cz/spotrebice/kuvings-c9500-exlusive-stribrny-darek-a-doprava-zdarma/
Děkuji

9 Anastasia Anastasia | E-mail | 3. ledna 2017 v 15:23 | Reagovat

Super recenze! Uz ho mame doma a je super! Jen jsem jeste nevyzkousela rostlinne mleko, z navodu nejsem moc moudra, nemate tip, jak delate mleko vy? Chtela bych zkusit ryzove nebo mandlove. Moc dekuji!

10 Caramilla Caramilla | 3. ledna 2017 v 16:07 | Reagovat

[8]: Nemam, to je novinka, kdybych kupovala odstavnovac ted, koupila bych ten novejsi. Ten stary typ opravdu moucnata jablka neumi.
Zkuste recenze treba na amazonu atp.

[9]: tak na to jsem, uprimne receno, taky neprisla. Jestli se tam davaji mandle namocene pres noc ve vode cele a nebo rozmixovane. V jednom videu jsem videla rozmixovane. Ze je pan rozmixoval ve vitamixu a nalil do odstavnovace.
Ja delam mleko tak, ze rozmixuji na noc namocene mandle ve vode ve vitamixu a pak pasiruji pres jemne platynko, mela jsem uz i dva pytliky na rostlinne mleko, jsou skvele, ale manzel mi ho vzdycky vyhodi, ze to je odpadek:) V tom kuvings jsem to zatim nezkousela. Urcite umixovane to tam pasirovat jde, pouzije se to jako cednik. Ale jinak jestli to jde z celych, to fakt netusim. Bala bych se, abych to neznicila, protoze treba i aronie se tam pry nesmi davat vetsi mnozstvi jen aronie, ale zamichat. A to je celkem jeste mekke oproti mandlim.
Ja delam hlavne kokosove mleko, to delam za horka, vrouci vodou zaliji strouhany kokos a necham 5 minut otevrene stat, pak umixuji ve vitamixu a propasiruji pres cednicek.
Jen teda premyslim, ze kdyz ja umixuji mandle ve vitamixu, jsou uplne na kasi a to by sitko Kuvings nezachytilo, protekla by ta drt skrz.
Zkuste videa a navody na youtube ;-)

11 Jana Jana | E-mail | 13. ledna 2017 v 22:29 | Reagovat

Aha, to by mě nenapadlo! Děkuji moc za radu

12 Alena5 Alena5 | E-mail | 22. června 2017 v 12:56 | Reagovat

S Kuvingsem jsem naprosto spokojená. Je to výborný odšťavňovač.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.