Belgické pralinky

20. listopadu 2016 v 21:17 | Petra |  Recepty
Pralinky s náplní chci zkusit už dlouho, tak konečně se povedlo! Ingredience jsem kupovala již v červnu... Tatínek a Rozárka si v sobotu vyrazili do Konopiště a my s dětmi jsme mohli tvořit.
Oba to moc bavilo - nejvíce pak závěrečná degustace, kdy se na krabičku pralinek doslova vrhli a málem ji na posazení sežrali. Já měla v očích jakési "dolarovky" při představě, kolik v té krabičce leží financí vložených do ingradiencí... Takže jsem krabičku musela schovat. Každý den dovolíme ochutnávku a Mína pak prohlásí: "Mami, ukliď to, nebo se už neudržím". Miluji Leonidasky, ale tohle je lepší jak Leonidasky, opravdu!



Nemůžu říct, že příprava byla instantní, ale snad trochu dostaneme cvik a půjde to rychleji, rozhodně jsme je nedělali naposledy!

Nedoporučuji pro všechny, kteří se snaží udržet váhu na uzdě, respektive jít s váhou dolů, tohle je opravdu pokušení, které není fér podstupovat... já si alibizuju, že ty 2 pralinky ke kávě prostě vykojím:-D



Recept jsem dodržela přesně podle Markéty a pralinky se výborně povedly. Kromě ledničky jsme z nedočkavosti (a hrozícího návratu hladové Rozálie) využili mrazák. Ingredience jsem objednávala také na Kitchenette - čokoládu i pastu. Ale pastu bych klidně zkusila i doma z pražených umixovaných oříšků ve Vitamixu. Kakaové máslo kupuji v Troubelicích.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 krtek krtek | Web | 21. listopadu 2016 v 7:36 | Reagovat

máš je krásný. mě ta nápň praline připadala skoro jak nutela takže jsem udělala nutelu a do části jsem přidala smetanu a trošku rumu.cuť je to luxusní a od tý doby mi kupvoaný nechutnají O_O  ještě se chystám vyzkoušet s pomerančovou nápní a pak bych potřebovala nějaký nápady na obměny. akorát-vyklopily se ti všechny hezky? nám se některý nechtěly vyklopit a nevím proč

2 Monika Monika | 21. listopadu 2016 v 9:38 | Reagovat

To je naadhera...

3 Caramilla Caramilla | 21. listopadu 2016 v 10:53 | Reagovat

[1]: Je to podle mě podobné, chuť té praline je trochu jiná, nugátovější, ale určitě to neznamená, že je jedno horší nebo lepší na chuť. Recept na pomerančovou náplň přihoď. My s Mínou milujeme caramelové Leonidasky, tak budeme muset nějak vymyslet karamelovou náplň...
S vyklápěním nemáme absolutně problém, vyklápí u nás děti, ale dávám pralinky do mrazáku, tak to jde fakt jak po másle, jsou hodně tuhé.

4 krtek krtek | Web | 21. listopadu 2016 v 11:11 | Reagovat

[3]: taky jsem to prohnala mrazákem a přesto mi některý nešly vyklopit:-( ale ochutnávačům to nevadilo:-) recept ještě nevznikl, ale inspirace je tady https://kitchenette.cz/clanek/cokoladove-pralinky-plnene-ganache-s-likerem grand marnier je podle googla skotská s pomerančovou chutí ;-) tak přemýšlím místo likéru dát pomerančovou šťávu. na karamelovou budeš vařit jen trošku tekutější karamel nebo jakej máš plán?

5 Caramilla Caramilla | 21. listopadu 2016 v 11:13 | Reagovat

[4]: jo, tak na ten recept jsem už taky koukala :-D Nene, krém nebude jen karamel, ale i nějaká pasta, jen s chutí karamelu nebo částí karamelu v náplni, ještě vůbec nevím.

6 Esti Esti | 19. prosince 2016 v 9:10 | Reagovat

dobrý den, jak dlouho takovéhle pralinky vydrží, když mají v náplni tu smetanu? a jak je skladujete, normálně v krabičce při pokojové teplotě? nebo někde více v chladu? díky :)

7 Caramilla Caramilla | 19. prosince 2016 v 9:12 | Reagovat

[6]: Já jsem skladovala v ledničce v uzavřené krabičce, kam neproniknou cizí pachy, vydržely měsíc spolehlivě. Podle mě optimální by bylo chladno třeba ve špajzu, kde je tepleji jak v ledničce, ale chladněji jak v obývací části domu.

8 Esti Esti | 19. prosince 2016 v 9:19 | Reagovat

[7]:

jo, děkuju,
já je mám od včera taky doma hotové, nakonec jsem je po delším váhání uložila večer v krabičce do ledničky, ale nebyla jsem si jistá... dala bych je do špajzu do takové střední teploty, jenže takové místo se u nás doma nenajde, to bych je musela nechat u babičky a to se mi nechce :D :D
a s tou trvanlivostí jste mě potěšila, jsou jako vánoční dárek, ale zároveň s cukrovím počítám že se nesní úplně hned, navíc jich mám cocela dost, tak dobře, že vydrží :D

9 Caramilla Caramilla | 19. prosince 2016 v 9:28 | Reagovat

[8]: To vydrží 100%, protože jsme včera poslední pralinky z výroby před měsícem dojídali :-D Tento týden SNAD budeme dělat další várku a tu chci nechat právě ve špajzu ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama