Inspirace / recenze

Fit po porodu

18. ledna 2017 v 21:29 | Petra
Je to půl roku, co se narodila naše nejmladší Rozárka, a tak přináším svou cestu k předporodní postavě po porodu.

Motto tohoto článku jsem se rozhodla shrnout do věty "NEBLBNI, NEHUBNI".


V záplavě oříšků

10. prosince 2016 v 10:11 | Petra
Před pár dny jsme se předzásobili na vánoční svátky dávkou oříšků a sušeného ovoce.
Nejen do cukroví a RAW kuliček, ale hlavně na zobání. No a už jsme sezobaly určitě půlku...

Kdo oříšky pravidelně kupujete, víte, že není oříšek jako oříšek a kdo kupujete sušené ovoce, víte, že ta jsou rozdíly ještě větší. Například datle jsem nikdy na jídlo ráda neměla, protože mě vadil tuhý vnitřek po pecce, který se zasekával mezi zuby a v krku. Přesto jsem jim dala ještě šanci a objednala tyhle datle. Jsou měkké, bez tuhých částí a krásně medové, chodím je velmi často ujídat, do RAW kuliček jich asi moc nezbude. Skvělé jsou také baby fíky - jsou příjemně malinké, měkkounké a tuze dobré.

Látkové pleny - tipy z praxe

12. října 2016 v 20:01 | Petra
Látkujeme už třetí miminko, a tak mě napadlo sepsat pár tipů z mé praxe. Je to čistě můj subjektivní pohled a jsou v něm jen plenky, které jsme používaly, některé druhy plen chybí.

Je to přehled pro ty, kteří o plenkách uvažují, začínají...

"Barefoot" bačkorky Playshoes

10. října 2016 v 14:37 | Petra
Přes léto děti běhaly bosky, ale s ochlazením je už doma zebou nožičky (nejvíc teda mě, jsem od nohou zmrzlík), takže bylo třeba pořídit bačkorky. Letošní zimu prvně co nejvíce ohebné a měkké. Zvažovala jsem ponožko-bačkorky Atipass, ale nakonec jsem neměla dost odvahy hlavně co se "obouvání týká". Přišlo mi moc komplikované dávat je na boso a na ven pak oblékat ponožky a boty a pak zase svlékat... a navíc Kryšofa u nás dost často obouvá i Mína a snažím se ho učit, aby se už obul i sám. Nakonec jsem náhodu na mimibazaru při hledání bačkorek a capáčků objevila bačkory od německé firmy Playshoes, od které jsme měli už boty do vody.

Recenze: Rostoucí vícesezonní fusak Lodger Bunker Outdoor

9. října 2016 v 21:09 | Petra
Ochlazení z léta na podzim přišlo letos opravdu skokově. Jeden den na letní tričko, další na zimní bundu.
Rozárce jsem chtěla ušít stejný zimní rostoucí fusak jako má Kryštof svůj hvězdičkový, měla jsem nakoupené látky od Gábinky - luxusní zlatavou lesklou kočárkovinu a dovnitř nádherné smetanové minky. Navrch měla mít Rozárka právě motýlky, aby fusak ke kočárku ladil.

Recenze: Nosítko - rychlošátek Caboo

6. září 2016 v 21:05 | Petra
Občas je třeba dítě rychle nahodit do šátku, aby člověk mohl dovařit nebo obsloužit mladší dítě, nebo třeba když potřebuje volné obě ruce při cestě pro dítě z auta do školy...

Takže ač jsem zapřisáhlá fanynka klasických pevných šátků, tak při trojkombinaci prvňačka - 2,5 letý, co se neumí sám vyčurat a novorozenec - dospěla k závěru, že musím mít něco jako Ring Sling, ale na miminko. Nosítko - šátek Caboo jsem viděla na Instagramu u Markéty Pavleje a hned mě zaujal/o.

Jasmínky fotokniha

5. září 2016 v 15:34 | Petra

Hlavné důvod mé únavy v šestinedělí byla výroba dárku Jasmínce k narozeninám. Miluje fotky a neustále prosí, abych ji ukazovala fotky všech možných, když byli malí a když jsme byli na výletě a jak jezdila v kočárku atp. Už dlouho jsem jí chtěla základní fotky nechat vytisknout a nalepit do albíčka, ale nakonec jsem zvolila moderní metodu tisku fotoalba.

Fit v těhotenství

18. července 2016 v 18:08 | Petra
Moje třetí těhotenství bylo zatím nejlepší a nejpohodovější ze všech, cítím se nejlépe, těhotenských obtíží mám nejméně, vážím nejméně a prý i vypadám nejlépe ze všech tří těhotenství. Ještě nejsem u konce a ještě zbývá porod, šestinedělí a rekonvalescence po šestinedělí, ale jelikož se hodně ptáte, tak jsem se rozhodla článek napsat už teď, ve svém cca 38. týdnu.

Přestěhováno:)

12. července 2016 v 20:24 | Petra
O víkendu jsme se celá rodina "bavili" akcí kulový blesk a stěhovali jsme obě děti na spaní a ošacování do jednoho pokoje. Zatím jsme z provizorních důvodů měli jejich oblečení u nás v ložnici a manželovo naopak u dětí v pokoji, na víc při minulé kulovobleskové akci nebyla síla...

Odšťavňovač Kuvings whole slow juicer B6000W - recenze

12. července 2016 v 14:58 | Petra
Sezona je v plném proudu a odšťavňovač Kuvings u nás doma rozhodně nezahálí. Přináším první dojmy po cca 3 týdnech testování. Postupně budu doplňovat zkušenosti.

Zatím u nás odšťavňovač jede bez přestávky každý den. Většinou si v něm dělám ráno čerstvý džus. Takto v létě je to úžasné osvěžení a vzpruha, rychlé dobití energie a také potřebných vitaminů.

Recenze: Kočárek Cybex Priam Butterfly - první dojmy

3. července 2016 v 22:55 | Petra
Rozárce přišel její kočárek, a jelikož na něj není na internetu zatím moc recenzí a sama jsem hodně hledala a pátrala, tak jsem se rozhodla vše nafotit a sepsat pro ty, kteří o něm přemýšlí.

Dávám k sobě na blog, protože je recenze hodně obsáhlá jak na text, tak na fotografie.

Jinak se nejvíc těším na nošení v šátku, Rozárka má objednané dva nové, neodolala jsem a hlavně jsem si u Kryštofa slíbila, že pokud bude další holka, budu mít v komínku i růžovou:) Nicméně nejsem 100% šátkařka a nákupy radši vozím v kočáře a na spaní taky preferuji dítě venku na zahradě. Já v tu dobu, kdy dítě spí, totiž radši šiji a nebo cvičím:P

Upraveno 29. 7. 2016

Odšťavňovač

24. června 2016 v 12:04 | Petra
Dnes ráno dorazil:) Po dlouhém vybírání, čtení recenzí a testů, hledání videí atp. jsem vybala odšťavňovač Kuving:) Dneska ráno, když jsem šla nakoupit zeleninu a ovoce na první pokusy, jsem si říkala, že jsem se asi zbláznila, že stejně budou všechny šťávy kyselé a děti to nebudou chtít pít. Nicméně naše první testování mě hodně moc mile překvapilo.

Vitamix - uživatelská recenze po roce používání

20. června 2016 v 14:17 | Petra
Vysokorychlostní mixér Vitamix byl u nás po dobu celého roku důkladně otestován, a tak mohu pro zájemce o zdravý životní styl přinést uživatelskou subjektivní recenzi po roce intenzivního používání.

Mixér je u nás nejvyužívanější domácí spotřebič (nepočítám šicí stroje:), proto investice rozhodně nelituji. Běží u nás několikrát denně a po roce používání funguje stále jako nový. A rozhodně ho nešetříme.

Nádherné elegantní letní Camper 40 a 36 na prodej

11. května 2016 v 14:29 | Petra
S těžkým, opravdu těžkým srdcem nabízím k prodeji svoje Camper na léto, jsou naprosto dokonalé, krásné, měkké, elegantní, ke všemu se hodící, ale bohužel absolutně nedpovídají tabulkám, jedná se o vel. 41, ale jsou to 40tky. Kdo má tuto nohu a chce se rozmazlit, tak naprosto doporučuji.
Inzerát je na Mimibazaru. A já budu jen závidět!

Zároveň ještě čtenářka tohoto blogu Jana, která objednávala také, nabízí k prodeji ty samé vel. 36. Stélka 24,3 cm. 36 jsou zase výrazně větší než tabulky - ten samý model... Inzerát najdete zde.

Barefoot sandálky pro malého caparta (postup výroby)

27. dubna 2016 v 12:07 | Petra
Zaujal mne návod na to, jak vyrobit sandálky pro svojí ratolest jednoduše doma.

Návod není můj, jen chci inspirovat inspirací:)

Podobný projekt jsem měla v hlavě taky, ale šití svěřím své kamarádce, která boty šije už na profesionálnější úrovni, tak se snad časem můžeme těšit na nějaký její barefoot sandálkový výrobek pro Kryštůfka.

Foto převzato z blogu autorky.

Barefoot tenisky / celoročky

21. dubna 2016 v 13:57 | Petra
Dnes přišel balíček z Happy Little Soles s botičkami Plae, tak hned běžím s prvními dojmy ...

Bohužel už měli a mají dost vybráno, ale třeba budete mít štěstí, pošta do ČR je 11,5 Liber, dodání bylo 4 pracovní dny (což je méně jak z některých českých e-shopů!), balík přivezla GLS.

Barefoot sandály srovnání

21. dubna 2016 v 13:05 | Petra
Díky společné objednávce z Happy Little Soles mám doma mnoho druhů sandálek, tak dávám srovnání pro ty, které se zajímají o bosí chození svých dětí. Sama jsem to letos hodně řešila a informace od ostatních mě moc pomohly dobře vybrat. Ráda oplatím zase dál.

První barefoot obuv u nás - přehled

10. dubna 2016 v 19:26 | Petra
Nechala jsem se inspirovat k bosému chození a začínáme s dětmi zkoušet. Pro zájemce vkládám foto ukázku bot, které jsme nakonec do začátku vybrali.

Evropský strom roku

5. února 2016 v 9:15 | Petra
Obec Tatobity vyhrála v roce 2015 s Tisíciletou lípou v Tatobitech STROM
ROKU 215 v ČR a postoupila mezi Evropské stromy. V současné době probíhá
hlasování o Evropský strom roku. Tato hlasování je od 1. 2. do
29. 2. 2016. Je to velice krátká doba. Proto Vás prosíme hlasujte s námi a
pomozte naší lípě k získání Evropský strom roku. Je to vizitka celé naší
republiky, abychom se neztratili v Evropě! Vždyť i u nás máme krásné
stromy. Tak pojďte na www.treeoftheyear.org a hlasujte!

*Stane se památná Tisíciletá lípa v Tatobitech Evropským stromem roku 2016?*

Více informací naleznete v přiložené tiskové zprávě obce Tatobity.

BioVavřinec

30. dubna 2013 v 18:51 | Petra
Když přijede zavážka z ekofarmy Biovavřinec, běží Jasmínka nadšeně pro mléko a jen co zamknu branku, už se dožaduje hrnečku s čerstvým živým a nepasterovaným mlékem od místních kraviček.

Jelikož mi u pití mléka přišla fotogenická, rozhodla jsem se její tmavé oči a šibalský úsměv a také profesionální zkušenosti z oblasti modelingu:-D propůjčit pro účely propagace produktů ekofarmy našeho kamaráda Antonína Šmakala. To proto, že jeho způsob podnikání a objevování nových cest je mi bytosntně blízké a to proto, že jejich výrobky jsou opravdu kvalitní a velmi dobré. A jsme rádi, že mu podnikání jde:-)

Čokoláda, nejoblíbenější sladkost světa

3. září 2012 v 22:55 | Aleš Masner - Fairobchod.cz
Čokoláda patří k nejoblíbenějším sladkostem na světě a její lahodnou chuť si lidé vychutnávají již celá staletí. Ať už se jedná u tabulkovou čokoládu hořkou, mléčnou nebo bílou, bonboniéru, oříšky či ovoce v čokoládě nebo čokoládovou figurku.

Baobab – Strom života

30. května 2012 v 1:04 | Aleš Masner - Fairobchod.cz
Díky spolupráci s Fair Trade Centrem se můžete těšit na nové zajímavé ekočlánky a novinky z jejich obchůdku.

Chcete zajímavou, fenomenální a férovou "pokojovku"? Zkuste místo orchidejí pěstovat baobab, při jehož pěstování bylo dbáno zásad Fair Trade...

Adventní kalendář knihou?

5. prosince 2011 v 11:22 | Petra
Adventní kalendáře s reklamou na Coca-Colového Santu, ošklivými andělíčky a trapným stromečkem fakt nemám ráda! To podstatné z Vánoc tam totiž není. Resp. na kalendářích je to, co je podstatné možná pro mnohé - stromeček a dárky. Jenže Vánoce jsou o příběhu narození Božího Syna... Adventní kalendář jsem Jasmínce koupit vůbec nechtěla, ale pak jsem objednávala kávu a uviděla tento. Tomu opravdu nešlo odolat!

Květy růže v podzimním kabátu (tip na dekoraci)

8. listopadu 2011 v 19:29 | Petra
Zřejmě hit letošní sezony! Jak jsem je poprvé minulý týden ve Vlašimi uviděla, zamilovala jsem se a hned druhý den jsme šly s Jasmínkou na listy!:)

Jednoduchá a krásná dekorace do podzimních dní! Tak rychle, než listy seschnou a zavalí je vrstva sněhu:)

Pokud nevíte, jak na to, zkuste to podle fotonávodu níže;-)

Podpořte výzvu umožnující bezpečný porod

23. října 2011 v 23:12 | Petra
Kdo trošku sleduje dění kolem tzv. domácích porodů, už jistě podepsal. Já osobně jsem (zatím:) doma nerodila, nicméně porodům v domácím klidním a známém prostředí fandím a přijde mi to skvělá možnost. V této záležitosti mě přijde velmi důležitý také fakt, aby konečně někteří lékaři vzali na vědomí, že ten, kdo má právo rozhodovat o svém porodu a ten, kdo rodí, je žena, ne lékař! Považovat ženu za pacientku a lékaře za toho, kdo rodí je - dle mého názoru - zcestné. Nechť ženy mají svobodu volby a aktivitu při svém vlastním porodu.

Více zde:

Pomozte zachraňovat životy uprchlíků v Somálsku před hladomorem

28. července 2011 v 0:23 | Petra
Do uprchlických táborů v Dolo Ado denně přicházejí dva tisíce lidí, neregistrovaných uprchlíků, kteří překračují hranici v jiných částech, je pravděpodobně ještě více. Stovky z nich si zkracují dlouhou cestu a přichází do oblasti Kelafu, k řece Wabe Shebele. V této oblasti se lidem zatím nedostává žádná pomoc.

Člověk v tísni zajistí přístřeší, potraviny, vodu a základní zdravotní péči pro tisíc lidí prchajících před hladomorem v Somálsku...

Celý článek najdete na stránkách Člověka v Tísni (zdroj textu a obrázku).

Bedýnky pro Benešov a okolí

13. května 2011 v 12:08 | Petra

Konečně začala sezona zeleniny a začíná to pravé bedýnkářské šílenství.

Pokud jste z Benešova, Tábora, Říčan a okolí, můžete využít nabídky biobedýnek z Biozahrady v Táboře, dovážejí na odběrná místa a mají v nabídce bedýnky rodinné i malé. Zvolit si také můžete bedýnku s nenadýmavou zeleninou pro kojící maminky a malé dětičky:) Přiobjednat si můžete med, sýry, bylinky a sazeničky bylinek nebo třeba i rajčat. Vše v biokvalitě.

První bedýnku jsem si vyzvedla dnes 16. 5. 2011 a jsem nadšená. 3 různé saláty, čerstvě sklizené, dva balíčky bylinek (kerblík, yzop, libeček, pažitka a petrželka), japonský salát mizuna, mrkev a rebarbora. Cena malé bedýnky je 250 Kč, myslím, že odpovídající. Mizunu už Jasmínka měla dnes k obědu a moc jí chutnala.

Aktualizace: 16. 5. 2011

I velikonoční sladkosti mohou být fér

27. března 2011 v 15:14 | Petra

Nechcete-li své děti ochudit o tradiční velikonoční sladkosti, můžete vybrat ty s certifikátem "Fair Trade". Budete mít jistotu, že za kakao dostali jejich pěstitelé férově zaplaceno. Tyto životní podmínky jim umožňují posílat děti například do školy.

Ke koupi například zde: http://www.fairobchod.cz/

Farmářské trhy v Benešově v roce 2011

26. března 2011 v 11:53 | Petra
Nakupování sezonního ovoce a zeleniny na farmářských trzích se konečně rozjelo v plném prouzu, zájem lidí je velký a v mnoha městech se už stávají trhy tradicí. Od dubna do listopadu 2011 se s měsíční periodou budou konat trhy také v Benešově.

Podpořte svým podpisem zachování našich lesů

18. března 2011 v 21:18 | Petra

Kmotři s politickými konexemi se perou o vládu nad státními lesy. Ministři uvažují o částečném rozprodeji správy lesů. Kromě toho chtějí péči o ně až na pět let svěřit několika velkým dřevařským společnostem.

Přidejte se prosím k dopisu předsedům koaličních stran, aby se okamžitě postavili proti tunelování - a aby zajistili zdravou péči o naše lesy, které budou sloužit turistům i výletníkům a kde bude i místo pro přírodu. >>

 
 

Reklama